Ποιότητα κατασκευής με υψηλή αισθητική και ορθολογική χρήση ενέργειας.

Η έλευση του φυσικού αερίου στη χώρα μας σε συνδυασμό με την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, η χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και η απόκτηση οικολογικής συνείδησης, αλλάζει τα δεδομένα στις κατασκευές των κτιρίων.

Η Energylines πιστή στη φιλοσοφία της για ένα καλύτερα βιώσιμο περιβάλλον και σε συνεργασία με γνωστές κατασκευαστικές εταιρείες προτείνει και εφαρμόζει λύσεις ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων προς αυτή την κατεύθυνση.

Η νέα μοντέρνα κατοικία περιλαμβάνει ατομικό λέβητα φυσικού αερίου για θέρμανση και για ζεστό νερό χρήσης, τροφοδοσία για χρήση κουζίνας με φυσικό αέριο, υποδομές για συνδυασμό του ατομικού λέβητα φυσικού αερίου με ηλιακό θερμοσίφωνα, με αποτέλεσμα την πλήρη αυτονομία της κατοικίας και μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη χρήση.

Το σύστημα εφαρμόζεται, είτε σε εγκατάσταση με θερμαντικά σώματα, είτε με ενδοδαπέδια σωλήνωση και συμβάλλει πέραν της ανεξαρτησίας και της εξοικονόμησης ενέργειας, στην προστασία του περιβάλλοντος λόγω των ελάχιστων έως μηδενικών ρύπων, που εκπέμπουν οι ατομικοί λέβητες φυσικού αερίου.
Ανάλογα με την κατασκευή και τις αρχιτεκτονικές δεσμεύσεις, μπορεί κανείς να επιλέξει πληθώρα συνδυασμένων λύσεων εγκαταστάσεων:

  • Ατομικοί λέβητες φυσικού αερίου για θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης εσωτερικά ή εξωτερικά του κτιρίου.
  • Ατομικοί λέβητες με απευθείας σύνδεση με ηλιακό θερμοσίφωνα για διαχείριση της ηλιοθερμικής ενέργειας στο ζεστό νερό χρήσης.
  • Ατομικοί λέβητες συμπύκνωσης.
  • Συνδυασμός ατομικού λέβητα με οικολογικό ψύκτη για δροσισμό σε ενδοδαπέδιες εγκαταστάσεις.

Οι μηχανικοί της εταιρείας αναλαμβάνουν την πλήρη υποστήριξη του έργου από την πρόταση της εγκατάστασης, τη μηχανολογική μελέτη ή την τροποποίησή της στις αρμόδιες αρχές – Πολεοδομία και Ε.Δ.Α. (Εταιρεία Διανομής Αερίου) – την επίβλεψη της κατασκευής, τη διεκπεραίωση του φακέλου κατασκευής στην Ε.Δ.Α., τη διενέργεια αυτοψίας από την Ε.Δ.Α. μέχρι την τελική τροφοδότηση του κτιρίου με φυσικό αέριο με τις απαραίτητες ρυθμίσεις ασφαλείας και λειτουργίας από την Εταιρεία Διανομής Αερίου.

Στην κατασκευή μετέχουν σε απόλυτη συνεργασία και αρμονία εξειδικευμένα συνεργεία, τεχνικοί αερίων καυσίμων με άρτιο εξοπλισμό, μηχανικοί με εμπειρία κατασκευής, καθώς και το τμήμα μελετών της εταιρείας.

Πρότυπες ενεργειακές παρεμβάσεις σε κεντρικά λεβητοστάσια με τοποθέτηση λεβήτων συμπύκνωσης υψηλής ισχύος και εξοικονόμηση ενέργειας άνω του 50%.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Energylines Engineering εντάσσονται και οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε λεβητοστάσια. Οι εγκαταστάσεις αυτές περιλαμβάνουν κυρίως εφαρμογές φυσικού αερίου, με τη νέα γενιά λεβήτων συμπύκνωσης, η οποία διαθέτει πρωτοποριακό σχεδιασμό, μικρό μέγεθος και βάρος, με υψηλή απόδοση, αλλά και μια σειρά άλλων εφαρμογών που εξυπηρετούν τη βελτιστοποίηση των συνθηκών θέρμανσης, την ορθολογική χρήση της ενέργειας και τη σωστή διαχείριση των ρύπων, με σκοπό την εξοικονόμηση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει το τμήμα, αποτελείται από μηχανικούς, με μεγάλη εμπειρία στο χώρο της μελέτης και κατασκευής ηλεκτρομηχανολογικών έργων, εξειδικευμένους σε θέματα που αφορούν στην ενέργεια. Η γνώση και κατάρτιση πάνω σε επιστημονικά θέματα, τεχνολογικές μεθόδους και νέα προϊόντα, διευρύνεται και ολοκληρώνεται με συνεχείς εκπαιδεύσεις και σεμινάρια σε κατασκευαστικούς οίκους του εσωτερικού και εξωτερικού.

Mydens T Titanium heat generators
MYDENS T: Titanium heat generators of the future
Επίτοιχοι Λέβητες Συμπύκνωσης PHILON

Η διαδικασία επέμβασης στην υφιστάμενη εγκατάσταση, ξεκινά με μια αυτοψία που διενεργεί μηχανικός της εταιρίας στην εκάστοτε οικοδομή. Κατόπιν λεπτομερούς ανάλυσης με τον υπεύθυνο διαχειριστή, και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους μηχανικούς του τμήματος εκτιμάται η υπάρχουσα υποδομή. Κατόπιν μελέτης, προτάσσονται ολοκληρωμένες και συγκεκριμένες λύσεις, ώστε η εγκατάσταση να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του πελάτη, τόσο για ενεργειακή οικονομία, όσο και για την ασφάλεια λειτουργίας της.
Το έργο καλείται να το εκτελέσει το πιστοποιημένο και άρτια εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό του τμήματος, το οποίο διακρίνεται για την αξιοπιστία και την ευελιξία του σε κάθε εγκατάσταση. Η επίβλεψη της κατασκευής είναι αδιάλειπτη και διενεργείται από τον ίδιο μηχανικό που επισκέπτεται αρχικά την οικοδομή, καθώς μόνο ο ίδιος έχει πλήρη επίγνωση και εκτίμηση της κατάστασης, ώστε το έργο να γίνει με ορθότητα και πληρότητα.

Έχοντας πάντα σε προτεραιότητα τον καταναλωτή και το περιβάλλον, οι μηχανικοί της εταιρίας δημιουργούν έργα τα οποία ανταποκρίνονται ακόμη και στις πιο υψηλές απαιτήσεις και αποτελούν το μεγαλύτερο κίνητρο για συνεχή βελτίωση και ανάπτυξη.

Επιτοίχιος Λέβητας
Επίτοιχοι Λέβητες Συμπύκνωσης COSMOGAS

Energylines
Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος λεβήτων Cosmogas

Energylines
Κατασκευαστής επίτοιχων λεβήτων Philon

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter

Για να λαμβάνετε στο email σας χρήσιμα άρθρα για τις υπηρεσίες ενέργειας.